Observatori Fabra
Adreça
Carretera de l’Observatori Fabra, s/n.
Horaris

lexapro and weed good

lexapro and weed reddit jonas.haksberg.net lexapro and weed good
Visites de nit:

Durant tot l’any amb un calendari mensual variable depenent de l’astronomia.

Visites de dia:

Diumenges i festius a les 11h, 12h i 13h. No hi ha visites entre Nadal i Reis, Setmana Santa i el mes d'agost. No cal reserva prèvia.
Informació
Visites de nit: tel. 931 701 797 (Sternalia).

Visites de dia: tel. 93 417 57 36 (Observatori Fabra). 
Observacions
Transports: des del parc, a peu, per la ctra. de Vallvidrera al Tibidabo. Des de Barcelona, en taxi o en transport privat, per la ctra. de Sant Cugat (antiga Arrabassada) fins a la ctra. de Vallvidrera al Tibidabo.
Preus i descompte
Visita de nit:

Observacions del cel: els divendres, 15,00 €.

Descompte de la Ruta del Modernisme: 25% no aplicable a les visites diürnes, a les visites amb sopar inclòs i a les visites dels dissabtes. 

Visita de dia:

2,00 €. No aplicable el descompte de la Ruta del Modernisme.
Descripció
L’Observatori Fabra pertany a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, la direcció científica que té cura del seu funcionament i del seu manteniment. Va ser inaugurat el 7 d’abril de 1904 i és obra de l’arquitecte barceloní Josep Domènech i Estapà. L’origen de l’Observatori es remunta a l’any 1900, quan Camil Fabra, industrial i mecenes i primer marquès d’Alella, va aportar una gran quantitat de diners amb l’objectiu de contribuir a la realització del projecte per construir un observatori astronòmic, meteorològic i sísmic al Tibidabo. El 1902 van començar les obres, que van concloure dos anys després. L’edifici, format per la juxtaposició de tres cossos ben diferenciats (un de planta octogonal, un altre de planta rectangular i un altre de planta en forma de creu), és el resultat de l’eclecticisme característic de Domènech i Estapà i de les especials funcions a què es destinava. Així, el cos rectangular, acabat amb un creuer transitable, està tallat en dos per una obertura vertical, necessària per al funcionament dels aparells d’observació, i el cos octogonal està coronat per la cúpula, metàl·lica i giratòria, del telescopi. Per altra banda, l’edifici compta amb un atri d’accés que és d’inspiració clàssica, però amb dues columnes neoegípcies i un frontó de formes atípiques. Al frontó s’hi pot observar un baix relleu que presenta la figura d’una dona mig vestida amb un astrolabi a la mà esquerra. La figura està envoltada per representacions de planetes i astres, entre els quals es reconeixen el Sol i Saturn: es tracta d’una al·legoria de l’astronomia.

L’activitat astronòmica es va iniciar l’any 1905 amb l’observació d’un eclipsi i des de llavors no s’ha aturat mai. En tot cas, els esdeveniments més importants procedeixen de les observacions de Josep Comas i Solà entre els anys 1915 i 1930. Actualment l’Observatori Fabra continua amb el seu vessant d’investigació, i ha obert un espai a l’activitat educativa i a la divulgació astronòmica per al gran públic. Cal destacar el cicle d’observacions nocturnes que amb el nom d’“El cel de Barcelona” vol ensenyar als visitants els cossos celestes que es poden veure des del cel de la nostra ciutat. També els “Sopars amb estrelles”, una vetllada amb sopar que inclou una visita a l’Observatori i la possibilitat d’observar el cel a través del gran telescopi centenari (només al juliol, agost i setembre).