Casa Batlló
Adreça

mixing melatonin and weed

melatonin weed high
Passeig de Gràcia, 43
Horaris:
Oberta els 365 dies de l'any de 9 a 21h, última entrada a les 20h.

Casa Batlló tanca les portes temporalment per prevenir la propagació de l'COVID-19. El tancament temporal començarà el dilluns 16 de març a les 8.30 h i serà per temps indefinit.
Informació:
Tel.: 932 160 306

Whatsapp: 630 032 886

info@casabatllo.cat

www.casabatllo.cat
Observacions

zoloft weed reddit

zoloft smoking weed
Equipament accessible (disposem de cadires de rodes de dimensions adequades per a l'ascensor de la Casa Batlló. Els visitants amb mobilitat reduïda poden accedir amb cadira de rodes a gran part del recorregut, visitant les parts més significatives de la casa).
Preus i descompte

buy naltrexone from trusted pharmacy


buy naltrexone

Visita completa. Planta noble+golfes+terrat, amb videoguia amb realitat augmentada inclosa.

Adults: 28,50 €. 

Estudiants (amb carnet) i jubilats (o més de 65 anys): 21,50 €.

Residents a la província de Barcelona: 15,00 €. 

De 0 a 7 anys: gratuït.

Descompte de la Ruta del Modernisme: 2,00€ sobre la tarifa d’adults.

Descomptes no acumulables.
Descripció
Josep Batlló era un magnat del tèxtil català que va obrir diverses fàbriques, com ara l’antic Vapor Batlló del carrer d’Urgell que avui allotja l’Escola Industrial. Quan el 1904 Antoni Gaudí va rebre l’encàrrec de remodelar l’edifici, del 1870, la fabulosa
riquesa de Batlló li va permetre desfermar els seus somnis i va manifestar la
intenció de recrear-hi el paradís. Va reformar la casa de dalt a baix: hi va afegir un cinquè pis, va construir els soterranis, va fer més gran el vestíbul, va refer l’escala
i els murs interiors dels pisos i va alterar la forma de totes les habitacions amb les seves àmplies corbes, de manera que no hi ha cap angle recte a tota la casa. L’element més singular de la Casa Batllò és la façana, que combina la pedra de les plantes baixa i noble amb el revestiment de mosaic de les plantes superiors, i es corona amb un sostre escamós que recorda el dors d’un rèptil. Les intencions de Gaudí en aquesta façana han estat sempre objecte d’elucubracions. Per alguns, l’objectiu de Gaudí va ser edificar un himne simbòlic de la llegenda de Sant Jordi, patró de Catalunya, en la seva mitològica victòria sobre el drac. El sostre seria el llom del drac, la torre semicircular simbolitzaria la llança del sant guerrer, i els balcons de ferro dels pisos intermedis i la tribuna del primer pis representarien els cranis, els ossos i tendons de les víctimes anteriors del saure —les restes dels àpats del drac. Però una altra versió de la història rere la façana de la Casa Batllò és la que defensa que es tracta d’una al·legoria de la festa del Carnaval: el terrat seria un barret d’arlequí; els balcons, les màscares de ball; les columnes els ossos de les disfresses de la Mort, i la cascada multicolor de ceràmica en trencadís que “cau” per la paret de la façana —obra d’un jove Josep Maria Jujol— seria el confetti de la festa. Si la façana és espectacular, l’interior no es queda enrere. El celobert de la Casa Batlló és una autèntica meravella de l’arquitectura. Gaudí, sempre obsessionat per la lluminositat, el va cobrir amb un revestiment de ceràmica blava irregular que enfosqueix, passant del gris perla al blau cobalt, a mesura que ascendeix cap a la claraboia. El resultat d’aquesta argúcia arquitectònica, gairebé subliminar, és l’efecte òptic d’una distribució equitativa de la llum de baix a dalt. Per completar l’efecte, els balcons i les finestres són més grans en els pisos inferiors i es van fent més petits com més amunt del celobert. L’escala que condueix al pis principal es retorça com l’esquelet d’un dinosaure fossilitzat i el mur, sinuós, pintat de forma que sembla un mosaic, mostra uns reflexos i una superfície similars a les parets d’una cova erosionada per l’aigua. L’estat de conservació del pis principal és excepcional. Els contrapesos que aixequen les vidrieres i obren la tribuna de bat a bat al passeig de Gràcia encara estan en ple funcionament, com les reixes que permeten graduar l’entrada d’aire de l’exterior, creant un singular sistema de ventilació natural. La planta noble, però, només conserva dos mobles dissenyats per Gaudí per als Batlló: un bufet i un banc. El MNAC (34) conserva altres peces dissenyades per Gaudí per a aquesta casa.