Casa Macaya
AdreƧa
Casa Macaya (Palau Macaya)

Passeig de Sant Joan, 108
DescripciĆ³
Residència urbana construïda per Josep Puig i Cadafalch entre el 1899 i el 1901. La façana blanca del palau, culminada per dues torrasses laterals, llueix uns esgrafiats i unes obertures amb decoració escultòrica on destaquen els capitells d’Eusebi Arnau amb temes molt contemporanis (com el ciclista que hi ha al costat de la porta principal). L’exquisida decoració de l’interior s’ha perdut gairebé del tot, tret del vestíbul, decorat amb esgrafiats i rajoles, i del pati presidit per una escala oberta al més pur estil dels palaus medievals barcelonins.

Visites culturals al Palau Macaya

El Palau Macaya vol ser un recurs que acosti el Modernisme als ciutadans. A través del programa “Modernisme i Participació” s’ofereixen activitats adreçades a totes les persones que tinguin interès en conèixer els espais de l’edifici a través de la seva història i transformació, des del començament fins a l’actualitat.

El Palau Macaya organitza unes sessions formatives sobre el Modernisme per a aquelles persones que desitgin implicar-se en el projecte “Practica el Macaya”. L'objectiu d'aquest projecte de participació ciutadana és que més endavant aquestes persones puguin ser un altaveu del valor arquitectònic d'aquest edifici.

Si t'interessa la iniciativa, pots inscriure't com a voluntari/ària d’aquesta iniciativa o bé com a visitant per la propera visita organitzada pel grup de persones voluntàries implicades després de la primera edició de les sessions.

Apropa't a la recepció del centre o truca al 934 579 531 per inscriure't. http://obrasocial.lacaixa.es/nuestroscentros/palaumacaya/macayamodernista_ca.html