Casa Vicens
Adreça
Carolines, 20-26
Horaris
Del 15 d’octubre al 31 de març:

Dilluns, de 10 a 15 h (últim accés 13.40 h).

De dimarts a diumenge, de 10 a 19 h (últim accés 17.40 h).

De l’1 d’abril al 30 de setembre:

De dilluns a diumenge, de 10 a 20 h (últim accés 18.40h).

Tancat: 25 de desembre, 1 i 6 de gener.

Dies especials: 31 de desembre obert fins a les 17 h / 22 de maig,

Santa Rita.

Entrada gratuïta/Portes obertes: Nit Europea dels Museus.
Informació
www.casavicens.org
Preus
Tarifa general: 16€

Estudiants de 12 a 25 anys: 12€

Amb la guia de la Ruta del Modernisme: 20% de descompte sobre la tarifa general.
Descripció
Aquesta obra primerenca de Gaudí, realitzada entre 1883 i 1888, va ser un encàrrec de Manuel Vicens, corredor de canvi i borsa, per construir una casa particular a l’antic municipi de Gràcia. És el primer edifici de Gaudí a Barcelona i en el qual l’arquitecte va poder desplegar el seu gran talent.

En aquest edifici, Gaudi ja revela la seva principal font d'inspiració: la naturalesa. Per això a les rajoles de l’exterior mostra la clavellina, la flor groga que Gaudí va trobar al arribar al terreny. A la tanca de ferro va reproduir les estètiques fulles del Margalló, una petita palmera endògena de Catalunya. L'objectiu principal de Gaudí en aquesta casa era que la naturalesa entrés en les estades, per això, veiem trompe-l’oeil, sostres i esgrafiats constants amb representacions de la natura.

A la Casa Vicens ja es revela un primer Gaudí amb moltes influències orientals, però també es fa ressò de la tradició constructiva catalana. Destaca la sala del fumador, amb rajoles de paper mache, el menjador i la distribució dels dormitoris.

La Casa Vicens ha obert les seves portes a la tardor de 2017, desprès de dos anys d’obres de rehabilitació i recuperació de l’obra de Gaudí i proposa una visita cultural interessant per conèixer els inicis de l’obra arquitectònica de Gaudí. La visita a la casa es completa amb una exposició permanent.